Луценко каже, що вимога міністра фінансів про його відставку - спроба уникнути відповідальності

Олександр Данилюк зажадав відставки генерального прокурора Юрія Луценка у зв'язку із саботажем розслідувань у справі ПриватБанку. Він звинуватив генпрокурора у зволіканні у справах з приводу дій колишніх керівників і власників ПриватБанку, у переслідуванні нинішнього менеджменту ПриватБанку, Мінфіну і Національного банку, в атаках на нові антикорупційні органи.

Редакції LB.ua вдалося отримати коментар генерального прокурора:

Щодо справ проти нинішнього керівництва ПриватБанку, то ГПУ не могла не порушити кримінальне провадження після заяви народного депутата Олександра Дубініна. За словами Луценка, цей депутат у вересні-листопаді подав до ГПУ і НАБУ заяви про незаконну діяльність державного ПриватБанку під час підписання угод з Kroll та іншими компаніями.

"Не реєструвати заяви забороняє закон. НАБУ зареєструвало дві справи, ми - додаткові епізоди до наявних справах стосовно Привату. Слідчі взяли дозволи на виїмку цих договорів у НБУ і Приваті. Але в результаті свідчень заступниці голови НБУ Катерини Рожкової й аналізу Закону "Про Національний банк" ми встановили, що стаття 3 закону дозволяє НБУ оплачувати послуги аудиту без тендерів. Тож ми відкликали постанови і закрили ці епізоди. Аналогічні справи НАБУ все ще висять у реєстрі", - пояснив генеральний прокурор.

британія приват банки луценко коломойський суд прокуратура абзац

Знак гривні
Знак гривні