Британія підозрює «Лабораторію Касперського» у шпигунстві на користь Кремля

Британські розвідувальні служби стурбовані поширенням у країні антивірусного програмного забезпечення «Лабораторії Касперського».

Про це ввечері в неділю, 12 листопада, повідомляє газета The Financial Times з посиланням на посадовців уряду, - передає Громадське.

За даними видання, у Центрі урядового зв'язку (GCHQ, розвідслужба, що відповідає за інформаційну безпеку британської влади) підозрюють, що ФСБ Росії використовує софт цієї компанії для шпигунства за стратегічно важливими закордонними цілями — наприклад, за працівниками уряду або військовими Сполученого Королівства.

Банк Barclays, який з 2008 року пропонує своїм клієнтам безкоштовне використання софта «Лабораторії Касперського», планує припинити співпрацю з компанією Євгена Касперського, зазначає The Financial Times.

У той же час в Barclays підкреслили, що рішення про припинення договору з «Лабораторією Касперського» викликане комерційними причинами, і банк не отримував жодних повідомлень або рекомендацій від GCHQ.

Доказів того, що хтось із клієнтів Barclays, які встановили антивірус Касперського, піддався шпигунству, немає, зазначає газета.

12 жовтня у США запідозрили «Лабораторію Касперського» у пошуках секретних даних на комп'ютерах.

Раніше сенат США підтримав заборону використання урядом продуктів «Лабораторії Касперського».

12 вересня повідомлялося, що «Лабораторія Касперського» закриває в США підрозділ, що співпрацював з урядом.

15 вересня засновника «Лабораторії Касперського» запросили надати свідчення у Конгресі США. Пізніше слухання відклали на невизначений час.

Конгрес США припускає, що створена в Росії компанія «Лабораторія Касперського» може контролюватися Кремлем.

Напередодні Міністерство внутрішньої безпеки Сполучених Штатів оголосило про запровадження заборони на використання продукції російської «Лабораторії Касперського» в державних органах США.

британія кремль технології безпека росія інтернет

Знак гривні
Знак гривні