У Києві перекрили вулицю через відсутність опалення (ВІДЕО)

У Києві на Березняках жителі неопалюваних будинків перекрили проїжджу частину і заблокували рух на знак протесту.

Як повідомила одна з мешканок неопалюваного будинку Євгенія Романенко, проблема з опаленням виникла через продаж котельні, - передає Громадське.

За її словами, будинки мали власну котельню, яку перепродали кілька разів.

«При переході до ОСББ, котельню продали, зараз за паперами її власниками є «Перша енергетична компанія». Вищевказані «господарі», порушуючи всі норми закону і моралі, шантажували нас протягом тривалого часу, погрожуючи не дати в будинки тепло. Ми були змушені піти на їхні умови і зібрати з мешканців авансовий внесок, хоча за законом ми не повинні платити за послугу авансом», — написала вона.

Також вона додала, що компанія має борг за опалення, в той час як мешканці за тепло платили, і припустила, що кошти були викрадені.

«Зараз власники котельні мають заборгованість перед «Нафтогазом України» близько 1 100 000 грн, а заборгованість перед «Київенерго» у них близько 2 млн грн. При цьому, борги жителів становлять загалом не більше 150 тис. грн. Звідки взялися такі величезні борги перед «Нафтогазом» і «Київенерго» — ми можемо тільки здогадуватися, але є припущення, що ці гроші були просто нахабно вкрадені», — заявила Романенко.

3 листопада повідомлялося, що у Києві понад 300 житлових будинків залишаються без опалення.

жкг реформи протести енергетика київ

Знак гривні
Знак гривні