За 45 хвилин кияни порушили правил на 20 тисяч гривень (ВІДЕО)

За даними експерименту ТСН за 45 хвилин київські водії та пішоходи порушили правила дорожнього руху на суму більше ніж 20 тисяч гривень.

Команда ТСН вирішила перевірити кількість порушень ПДР на вулицях Києва після Харківського ДТП. Кореспонденти перевіряли 3 різні відрізки дороги по 15 хвилин. Перший експеремент на перевищення швидкості зафіксував 19 порушників. Завдяки радару, журналісти визначали швидкість автівок та порахували суми штрафів за чинним законодавством. Лише за перші 15 хвилин скарбниця держави могла б поповнитись на 5100 грн.

Радар запищав, як тільки його ввімкнули.

На ділянці, де перевіряли проїзд на червоне світло, водіям довелось би заплатити 7497 гривень. Враховуючи легковики, що перетинали подвійну смугу та двох бабусь, які перебігали дорогу на червоне світло.

Під час третього експерименту, перевірили рух автомобілів смугою для громадського транспорту. Журналісти навмисне спостерігали за автівками не в годину пік, і за 15-хвилинний відрізок часу нарахували 16 порушників. Сума їхнього теоретичного штрафу склала 8100 грн.

ДТП суспільство харків транспорт київ

Знак гривні
Знак гривні