Volkswagen заборонив продавати в окупованому Криму свої вантажівки й автобуси

В анексованому Росією Криму не можна продавати вантажівки Volkswagen, комерційні автомобілі на 10 і більше пасажирів, а також машини спецпризначення, наприклад мобільні майстерні або радіологічні лабораторії, а також запчастини до них. Такого листа отримали російські автодилери, які працюють з Volkswagen, від компанії «Фольксваген груп рус» за підписом її гендиректора, - інформують «Ведомости».

«Нічого нового в цьому повідомленні немає», - запевняє співрозмовник, близький до Volkswagen. За його словами, з 2014 року стосовно Росії діють санкції. Відтоді в Крим машини спеціального призначення і вантажівки Volkswagen, Audi, Skoda не поставлялися, «а лист-нагадування розсилається регулярно».

Вітім, два дилери стверджують, що такий лист отримали вперше.

Показово, що Volkswagen забороняє як прямий продаж автомобілів і запчастин, так і через посередників. При цьому обмеження стосуються компаній, які перебувають в Криму або планують використовувати техніку на території Криму. Порушення режиму санкції може привести «до серйозних економічних наслідків, в тому числі до [відмови] від ввезення на територію Росії» вантажівок, спецтехніки і автобусів більш ніж на 10 місць.

німеччина санкції росія

Знак гривні
Знак гривні