Україна не повертатиме окупований Донбас шляхом зачистки, а наполягає на миротворцях ООН

Україна не повертатиме окуповані території шляхом їх зачистки. Вона буде повертати тимчасово окуповані території політико-дипломатичним шляхом.

Про це заявив президент України Петро Порошенко.

«Там живуть громадяни України. Ми не можемо і не будемо знищувати своїх громадян так холоднокровно, як російське керівництво діяло в Чечні— інших випадків такої жорсткої «зачистки» я і згадати навіть не можу», — сказав він, виступаючи з щорічним посланням у Раді.

За його словами, згідно з опитуванням, проведеним в Україні на початку літа, майже 60% співвітчизників підтримують курс на повернення тимчасово окупованих територій дипломатичним шляхом, 13% ратують за військовий наступ.

«Повернення конфлікту в гарячу фазу поставить хрест на всіх реформах і на відновленні рівня життя українців, в той час, як суспільство втомилося від війни», — сказав він.

Також Порошенко заявив, що розміщення миротворців ООН стане проривом у врегулюванні конфлікту на Донбасі.

«Розміщення «Блакитних касок» ООН на всій окупованій території Донбасу стане проривом в мирному урегулюванні конфлікту», — сказав він.

Раніше Держдеп США підтримав українську позицію щодо введення миротворців на Донбасі.

Натомість, Путін (який має право одноосібного вето в Радбезі ООН) хоче перебування миротворців виключно на лінії зіткнення.

МЗС України назвало заяву Путіна спробою представити агресію внутрішньо-українським конфліктом.

За матеріалами Громадського

донеччина оон путін росія луганщина агресія війна

Знак гривні
Знак гривні