На Шабуніна продовжують тиснути - інкримінують побиття журналіста, який насправді помічник нардепа (ВІДЕО)

Правоохоронці готують підозру голові Центру протидії корупції Віталію Шабуніну готують підозру за статтями про «погрозу та побиття журналіста».

Йдеться про конфлікт Шабуніна з помічником нардепа і, згідно з посвідченням, журналістом Всеволодом Філімоненком, - уточнює Громадське.

Саму підозру вручатимуть завтра в Дніпровському відділку Нацполіції. Завтра ж суд обиратиме запобіжний захід для Шабуніна – особисте зобов’язання або арешт. Голові правління ЦПК загрожує обмеженням або позбавленням волі на строк до п’яти років.

За інформацією ЦПК, на врученні підозри наполягають прокурори, зокрема, процесуальний керівник у справі – Руснак Дмитро Олегович.

«Слідством так і не з’ясовано дві ключові речі: чому раптом слідчі вважають провокатора – журналістом, і, власне, звідки взялася «середня тяжкість» ушкоджень», – пояснює юристка Центру протидії корупції Олена Щербан.

За словами Щербан, після удару Шабуніна Філімоненко сам викликав собі швидку і відмовився від госпіталізації та допомоги лікарів. Журналісти зафіксували цю відмову на відео і самі були її свідками.


Transparency вимагає від держави припинити тиск на антикорупціонерів

Нагадаємо, що 8 червня у Шабуніна стався конфлікт з журналістом Філімоненком. Це сталось біля військомату, куди Шабунін прийшов за повісткою. Філімоненко підійшов до Шабуніна, аби взяти коментар, після чого Шабунін вдарив його. За словами Філімоненка, він нібито спитав Шабуніна про те, чому той «не воює в АТО».

Віталій Шабунін пояснив, що вдарив Філімоненка за те, що той у провокативній формі образив членкиню правління організації Олександру Устинову.

За цікавим збігом, Філімомненко - помічник народного депутата Сергія Мельничука, скандального екс-комбата "Айдару".

Філімоненко тоді порскнув у Шабуніна газовим балончиком. Відповідне відео оприлюднив Центр протидії корупції.

За матеріалами Громадського

шабунін скандал корупція

Знак гривні
Знак гривні