Слідом за Укрзалізницею, президентом Укртрансгазу також стане поляк

Наглядова рада НАК «Нафтогаз України» одноголосно погодила обрання технічного директора — члена правління PGNiG Technologie S.A Павла Юзефа Станчака на пост президента ПАТ «Укртрансгаз» — оператора української газотранспортної системи.

Про це ідеться у повідомленні НАК, - передає Громадське.

Юзеф Станчак

«Нафтогаз», як власник 100% акцій «Укртрансгазу», затвердить це рішення у відповідності до вимог статутів обох компаній», — йдеться в повідомленні.

Станчак понад 25 років працює в галузі транспортування, розподілу та зберігання газу і в PGNiG Technologie S.A. відповідає за проектування і будівництво нових газопроводів.

До цього він в 2003-2004 роках в PGNiG відповідав за відділення функції оператора газотранспортної системи і утворення незалежної оператора ГТС Польщі Gaz-System S.A. Після чого працював на посаді технічного директора — члена правління цієї нової компанії до 2008 року. Там Станчак відповідав за розробку і виконання інвестиційних планів, поточну технічну підтримку газотранспортної системи, координацію процесів отримання дозволів та ліцензій з відповідними державними регуляторами та органами.

Раніше вже повідомлялося, що новим главою «Укртрансгазу» може стати громадянин Польщі.

Павел Станчак — виходець з польської державної нафтогазової компанії PGNiG. Працював на керівних посадах у її структурному підрозділі PGNiG Technologie S.A. (польський аналог «Укртрансгазу»).

У лютому 2017 року правління НАК «Нафтогазу України» за погодженням з наглядовою радою відсторонило президента «Укртрансгаз» Прокопіва від обов’язків, а в середині березня – проголосувало за його відставку. За словами голови правління Коболєва, рішення про звільнення Прокопіва пов’язано з виявленими порушеннями при проведенні компанією тендерів.

«Укртрансгаз», 100% якого належить НАК «Нафтогаз України», експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни загальною ємністю 31 млрд м3.

Зазначимо, що українська газотранспортна система унікальна за своїми потужностями і їй немає аналогів у ЄС.

газ станчак польща реформи

Знак гривні
Знак гривні