У Страни знайшли флешку з секретними даними Міноборони

Під час обшуків в офісному приміщенні редакції інтернет-видання «Страна.ua» вилучено флеш-накопичувач, на якому можуть знаходитися документи, що містять державну таємницю.

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва, - передає Громадське.

«Досудовим розслідуванням по вказаному кримінальному провадженню встановлено, що 22.06.2017 співробітниками Головного управління Національної поліції України у м. Києві, під час проведення обшуку у кримінальному провадженні № 420171000000000409 від 31.03.2017, в офісному приміщенні редакції інтернет-видання «Страна.ua», вилучено флеш-накопичувач марки «Kingston» з написами «CN062806 5V 05360-307,А00LF», на якому знаходяться електронні документи, з відомостями, що можливо становлять державну таємницю», — йдеться у повідомленні.

Під час розслідування кримінального провадження встановлено, що цією інформацією володіє Міністерство оборони України.

Головний редактор видання Ігор Гужва це заперечує та зазначає, що у протоколі обшуку вилучення такої флешки не зазначається.

«Звичайно, я не знаю про які дані йдеться і ніякої секретної інформації з Міноборони ні на яких флешках не отримував. Але те, що підкинути можуть що завгодно — це абсолютно зрозуміло. У цьому їхня мета», — написав Гужва у Facebook.

Нагадаємо, Гужву підозрюють у вимаганні хабаря 20 тисяч доларів за нерозголошення інформації. 27 червня Гужва вийшов із СІЗО під заставу.

Гроші за Гужву в розмірі 544 тисячі гривень внесли 26 червня.

Його затримали 22 червня в Києві. 23 червня Гужву відправили в СІЗО.

Як повідомив сам Гужва, слідчі дії пов’язані з намаганням народного депутата від «Радикальної партії» Дмитра Лінька дати «Страна.ua» хабара за видалення публікації. У коментарі Громадському депутат Лінько заперечив, що він звертався до редакції «Страна.ua» з таким проханням.

Інтереси Гужви прибула представляти колишня міністр юстиції часів Януковича Олена Лукаш.

армія гужва змі суд прокуратура

Знак гривні
Знак гривні