Почала скорочуватись ІДІЛ - розширюється територія талібану (КАРТА)

Ісламістський рух Талібан захопив контроль над новими двома районами у двох провінціях Афганістану. Водночас, невідомі, в яких підозрюють талібів, убили 7 та викрали понад 60 місцевих мешканців у провінції Кандагар на півдні країни.

Вранці 23 липня ісламісти завоювали частину району Тайвара у провінції Горі.

Зазначається, що контроль над цією територією дозволить їм вільно рухатися на захід і північ Афганістану.

Бої за Тайвару тривали з 20 липня. Щонайменше 70 людей загинули внаслідок бойових дій, ще близько 30 дістали поранення. Більшість загиблих і поранених — члени місцевої поліції, яку фінансують афганський уряд та міжнародні організації. Кількість загиблих бойовиків невідома.

Також на північному заході країни 22 липня бойовики напали на район Когістан і до ранку 23 липня встановили над ним контроль.

Тим часом на півдні викрали понад 60 місцевих мешканців у провінції Кандагар. 30 людей згодом з полону відпустили, ще близько 30 залишаються зниклими безвісти.

За словами керівника місцевої поліції 21 липня озброєні невідомі викрали десятки жителів з їхніх будинків, розташованих уздовж головного шосе провінції.

Жодне з угрупувань не взяло на себе відповідальність за викрадення. У регіоні, відомому вирощуванням опійного маку, активно діє «Талібан». Однак в заяві 23 липня таліби заявили, що не мають відношення до цих викрадень.

За матеріалами Громадського та Німецької хвилі

тероризм афганістан

Знак гривні
Знак гривні