У Кременчуку проти призначення народного лікаря ЛНР, який засвітився з Плотницьким (ФОТО)

У Кременчуці близько двох десятків місцевих активістів заблокували трибуну на сесії міськради з вимогою пояснити рішення міськголови щодо розгляду кандидатури на посаду головного лікаря Кременчуцького пологового будинку Володимира Клімова.

Клімов може бути причетний до тортур українських бійців в самоназваній «ЛНР». Принаймні, він засвітився з Плотницьким як призначений самопроголошеною владою "народний лікар ЛНР", - передає Громадське.

Клімов і Плотницький

З трибуни сесії волонтерка Ірина Митрофанова заявила, що «у місті лікар сепаратист, якого тягнуть працювати. І ніхто до цього не поцікавився минулим цього лікаря. Сказали, що він хороший фахівець. Фахівцем можна бути хорошим, але брати участь в тортурах військових».

Митрофанова також сказала міськголові Віталію Малецькому, що на посаду головлікаря повинен бути оголошений конкурс, а не призначення міськголовою конкретної особи. У свою чергу сам Малецький відповів, що ніхто не збирається призначати Клімова.

«Я вам сказав, призначити Клімова ніхто не збирається. Так само як і людину на літеру «С», яка хоче там працювати, людину на літеру «Ю», яка хоче там працювати, і всіх інших. Тому і бажаючих очолити пологовий будинок дуже багато», — заявив Малецький.

Також він заявив, що звернувся до поліції та СБУ з проханням перевірити кандидатуру Клімова. Тоді ж начальник місцевого підрозділу СБУ Павло Близнюк сказав, що «цю ситуацію коментувати не будуть».

За словами волонтера Олександра Гончарова, який повідомив історію бійця Збройних сил Вадима Довгорука, той зустрів Клімова у лютому 2015 року, коли важкопораненого Довгорука знайшли бойовики та відправили у лікарню окупованого Луганська.

«Головлікар («народний лікар ЛНР») Володимир Клімов зустрів Вадима по -гіпократськи: «Чого в нашу республіку прийшов, мирних людей вбивати?», — пише волонтер зі слів бійця.

Гончаров сказав, що Клімов, працюючи лікарем в «ЛНР» погрожував медпрацівникам особисто контролювати «віджимання» квартир у тих співробітників, які в чомусь «завинили» перед ним і перед бойовиками, адже «йому було все одно, що квартири приватизовані, бо тепер нова влада».

Клімова було призначено «головним народним лікарем» самоназваної «ЛНР» у вересні 2014 року.

За словами джерел Громадського, які працюють у лікарні, Клімов брав участь у допиті поранених українських військових, які потрапляли в лікарню з полю бою.

«Пам'ятаю його, ще в вересні. Він сам допитував поранених. Питав в них: навіщо «прийшли на нашу землю», — розповів один з лікарів, ім'я якого редакція не називає з міркувань безпеки, через те, що лікар досі працює в окупованому місті.

На сепаратистському сайті «МИА Исток» є новини, датовані 2015 роком, які описують, як Клімов Керує лікарнею. Поруч з ним на фото ватажок бойовиків Ігор Плотницький.

Клімова не прийняли на роботу в Росії. За повідомленням закритого джерела, він намагався влаштуватися акушером-гінекологом в обласну лікарню в Бєлгороді.

До війни Клімов очолював Луганський пологовий будинок.

скандал клімов медицина луганщина сепаратизм полтавщина

Знак гривні
Знак гривні