Міжнародний олімпійський комітет введе нові санкції проти Росії за допінг

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах заявив, що до жовтня проти Росії будуть введені нові санкції за використання допінгу на Олімпіаді 2014 року в Сочі.

“У нас склалося враження, що деякі люди в Росії думають, ніби плануючи рішення проблем в майбутньому, минуле забудеться”, – сказав Бах в інтерв’ю газеті The New York Times в середу, 21 червня, - передає Новинарня.

“Не можна просто забути того, що сталося в Сочі. Ми ясно дали зрозуміти, що за минуле – за те, що там сталося – потрібно ввести санкції”, – наголосив він.

Глава МОК не уточнив, наскільки серйозними будуть обмежувальні заходи, зазначивши, що дві олімпійські комісії наразі вивчають випадки порушення антидопінгового законодавства росіянами.

Бах висловив надію, що санкції будуть введені до жовтня 2017 року – принаймні до початку кваліфікаційного етапу зимових Олімпійських ігор 2018 року в корейському Пхенчхані.

Як відомо, Томас Бах анонсував санкції щодо Росії в кінці грудня 2016 року. Тоді ж він заявив про розширення роботи антидопінгової комісії Макларена і про те, що ще раз будуть перевірені всі 254 проби російських спортсменів, взяті на Олімпіаді в Сочі 2014 року, а також всі проби російських атлеті з лондонських ОІ-2012.

Згідно до другої частини доповіді Макларена про допінг в Росії, представленої 9 грудня 2016 року, більше тисячі російських спортсменів в 30 видах спорту були причетні до маніпуляцій з позитивними допінг-пробами. Комісія МОК назвала це державною політикою російського керівництва.

корупція скандал спорт росія

Знак гривні
Знак гривні