Путін заявив про плюси від санкцій

Це нагадує дітей дитсадківського віку.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія може роками жити під міжнародними санкціями. Про це він сказав під час щорічної «прямої лінії», - передає Громадське.

Більше того, президент Росії вважає, що для країни є плюси у запровадженні проти РФ обмежень.

«Історія Росії показує, що ми жили під санкціями, починаючи з того, як Росія починала встати на ноги. Наші партнери завжди придумували щось для стримування Росії. Як не дивно, є і плюси: ми включити мізки, а не лише як тоді, користуємося нафто- і газодоларами. Ми відновили компетенцію в радіоелектроніці, авіації, космосі», — заявив він.

Путін додав, що країни ЄС від запроваджених проти Росії санкцій втратили 100 млрд доларів.

«Наш шкоди від санкцій — в районі 1% ВВП (за оцінками США), а країни, які їх ввели втратили 100 мільярдів доларів. Тобто санкції шкодять всім, але нам менше»,— додав президент Росії.

Нагадаємо, 14 червня Сенат США погодив розширені санкції проти РФ.

Повідомлялося, що нові санкції спрямовані проти співробітників російського розвідувального та оборонного відомств. Об'єктом їх дії також можуть стати енергетична, залізнична і видобувна галузі російської економіки.

У новий пакет санкцій включені положення, що дозволяють карати порушників прав людини в Росії.

При цьому в документ внесені положення, які не дозволять президенту скасувати або пом'якшити санкції проти Росії без узгодження з Конгресом.

санкції росія путін

Знак гривні
Знак гривні