Стартує відкритий конкурс е-розслідувань

Cтартує «Регулярний національний конкурс журналістських розслідувань та аналітичних досліджень «Є-Розслідування». Мета Конкурсу - популяризація відкритих даних у сфері публічних фінансів.

Ініціатор події – проекти «Є-data» та «Пошуково-аналітична система 007».
e-Dtata.gov.ua - офіційний державний веб-портал, створений на вимогу закону «Про відкритість використання публічних коштів». Це найбільша в Україні база відкритих даних у секторі публічних фінансів, де оприлюднюється інформація про всі бюджетні платежі держави, договори, акти виконаних робіт та звіти бюджетних установ.

007.org.ua – це сервіс, який допомагає працювати з відкритими базами даних та державними реєстрами через інструменти візуалізації та аналітики.

Портали e-Data та 007 є безсумнівними джерелами для створення журналістських розслідувань. Конкурс, що вже набув широкої популярності серед провідних журналістів та громадських активістів України, проводиться вчетверте.

Умови участі:

• Запрошуються: журналісти, громадські активісти та ін.
• Представлені роботи мають стосуватися розслідування фактів порушення суспільних інтересів у секторі публічних фінансів, аналізу ефективності використання публічних коштів і базуватися на відкритих базах даних та сервісах.
• Розслідування, що беруть участь у конкурсі, мають бути оприлюднені в ЗМІ чи\або поширені через соціальні мережі (Facebook, youtube) протягом 2017 року.
• Роботи мають ОБОВ’ЯЗКОВО посилання на портали e-data.gov.ua та «Пошуково-аналітичну систему 007» (www.007.org.ua) як на джерело/одне з джерел інформації, використаної в розслідуванні або аналітичному дослідженні. Використання інших масивів відкритих даних, а також користування сервісами на основі відкритих даних, дозволяється і схвалюється.
• Рекомендоване обмеження об’єму роботи – 5 тис. знаків.
• Один учасник може подати на конкурс необмежену кількість робіт.
• Вікових обмежень для конкурсантів не існує.
• Матеріали подаються на електронну адресу 007inform@gmail.com.
• До конкурсу допускаються роботи які раніше не брали участі в конкурсі «Є-розслідування».

У номінації «Журналістське розслідування» роботи оцінюватиме фахове журі.

Переможців в номінації «Читацькі симпатії» буде визначено відкритим голосуванням.

Оголошення результатів Конкурсу відбудеться 20 вересня 2017 року.
Призовий фонд складається з грошової винагороди та цінних подарунків від партнерів заходу (дрони та професійні диктофони).

Електронна адреса Програми 007inform@gmail.com

дані

Знак гривні
Знак гривні