Сьогодні суд може випустити єдиного фігуранта справи про видачу зброї МВС тітушкам. Активісти закликають приходити на суд

У четвер, 27 квітня, у Шевченківському районному суді (Вознесенський узвіз, 10) відбудеться розгляд запобіжного заходу обвинуваченому в справі видачі зброї зі складів МВС тітушкам у ніч із 20 на 21 лютого 2014 року. Про це повідомила журналістка Ольга Худецька.

«Увага! На волі може опинитись обвинувачений у справі видачі сотень автоматів Калашникова зі складів МВС тітушкам в ніч з 20 на 21 лютого. Справа, про яку мало хто знав і ще менше хто розповідав - специфіка допуску (ДСК і таємні документи в обвинувальному акті і доказах) - ну і звичка деяких прокурорів не працювати зі ЗМІ і громадськістю. У справі лише один обвинувачений перебуває під вартою, його запобіжний захід закінчується завтра, в четвер, опівночі», - розповіла Худецька.

За її словами, впродовж двох останніх днів на підготовчому засіданні не змогли розглянути запобіжний захід через відводи судді.

«Якщо суд знову не може обрати запобіжний - до 24:00 четверга - він вийде. Присутність ЗМІ та небайдужих громадян вкрай важлива! На 10:00 призначено доставку з СІЗО обвинуваченого. Орієнтовно в цей же час почнеться розгляд - почнеться з чергового відводу судді, на цей раз Хардіній (вона замінила вчора відведеного Мартинова). Після розгляду відводу продовжаться спроби обрати запобіжний», - зазначила журналістка.

Вона також закликала громадськість і представників ЗМІ прийти на розгляд справи до суду.

Нагадаємо, у квітні 2014 року міністр МВС Арсен Аваков повідомив, що під час убивств на Майдані 18 лютого "тітушкам" видавали набої в офісі Юрія Іванющенка (він же «Юра Єнакіївський») на Михайлівській площі. Також Аваков заявив, що зброю видавали з міліцейських складів.

справимайдану

Знак гривні
Знак гривні