Захід офіційно звинуватуть РФ у співучасті в воєнних злочинах у Сирії і збирається її покарати

А, зі свого боку, Аль-Джазіра вже назвала Путіна й Ассада Chemical Brothers. Великобританія і США цього тижня висунуть обвинувачення Росії у співучасті у військових злочинах у Сирії

Державний секретар США має полетіти в Москву й там особисто і прямо звинуватити Кремль у спробі приховати докази того, що режим Башара Асада використовував хімічну зброю.

Також Росію звинуватять у порушенні її зобов'язань за угодою 2013 року щодо контролю за знищенням хімічного арсеналу Сирії.

Британські та американські політики вважають, що після хімічної атаки на власний народ сирійський диктатор Ассад не може залишатися лідером і має піти. Якщо Путін не погодиться відмовитися від його підтримки і не співпрацюватиме із Заходом, ізоляція РФ буде збільшена.

Про це повідомляє британська Times.

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон повідомив про скасування запланованого на 10 квітня візиту до Москви, де мав зустрітися з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

У вихідні Джонсон займався підготовкою й обговорював спільну антиасадівську резолюцію міністрів закордонних справ "Великої сімки". У документі країни G7 закличуть до усунення режиму Асада, демілітаризації Росією Сирії та реалізації плану з відновлення країни.

Нагадаємо, що Сполучені Штати запустили щонайменше 50 крилатих ракет «Томагавк» по авіабазі сирійських урядових військ у відповідь на хімічну атаку в провінції Ідліб.

Детальніше в The Times

британія сша путін тероризм сирія ассад

Знак гривні
Знак гривні