Вбивця Вороненкова - 28-літній виходець із Севастополя

Екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова вбив у Києві 28-річний громадянин України Павло Паршов, який народився в Севастополі.

Таку інформацію оприлюднив народний депутат України, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Вбивство Дениса Вороненкова було скоєне громадянином України Паршовим Павлом Олександровичем, 1988 року народження, уродженцем міста Севастополь», – написав він.

Нагадаємо, що 23 березня близько 12 години у Києві біля «Прем'єр Паласу» вбили екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, який отримав українське громадянство та був свідком у справі про Держзраду екс-президента Віктора Януковича.

Вбивця Вороненкова помер у лікарні. За словами Юрія Луценка, документи, які були у кілера свідчать про те, що він мав українське громадянство. Охоронець Вороненкова, який встиг вистрелити у кілера, був поранений та знаходиться у лікарні й співпрацює зі слідством.

Павло Паршов, якого називають вбивцею Дениса Вороненкова, є засновником низки компаній в Дніпрі й Одесі, які займалися відмиванням коштів.

Про це пише 368.media з посиланням на кримінальне провадження №12013000000000099, яке ще з січня 2013 року розслідували в головному слідчому управлінні МВС.

Паршов входив до групи осіб, які з 2006 року вирішили організувати мережу фіктивних підприємств, а також ФОП, для надання будівельних послуг і закупівлі сільгосппродукції. Готівкові планували отримувати за грошовими чеками на придбання будівельних матеріалів та сільгосппродукції. Отримані готівкові гроші передавали клієнтам за вирахуванням відсотків. Документально закупівлю продукції здійснювали від імені інших фірм.

Друга злочинна схема отримання готівки полягала в наступному: з метою сприяти ухиленню від сплати податків (обов’язкових платежів) безготівкові кошти реально діючих підприємств перераховувалися на рахунки підприємств, що займаються оптово-роздрібною торгівлею карток поповнення рахунку операторів мобільного зв’язку, але в якості оплати за картки поповнення рахунків .

У рахунок отриманої безготівкової гривні, членам конвертаційного центру передавався еквівалент готівки за вирахуванням 1-1,5% від суми платежу. Після цього, шляхом підтасовки фінансової звітності клієнтам центру передавали гроші, за вирахуванням 6-8,5% від платежу. Частина грошей легалізували, вкладаючи в статутний фонд нових фіктивних компаній.

Зазначається, що з 2011 року аферисти створили більше 30 підприємств в Дніпрі та Одесі.

За даними слідства, Паршов володів навичками рукопашного бою і забезпечував безпеку перевезення грошей, а також реєстрував компанії на своє прізвище. Зокрема, на нього була оформлена компанія “Фірма Парол”, яка досі не припинила свою діяльність.

Щодо Паршова справу почали розслідувати ще навесні 2012 року за ч. 2 ст. 205 (“фіктивне підприємництво”), ч. 3 ст. 209 (“Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом”) КК. В кінці листопада 2012 року суд постановив оголосити його в розшук.

Громадське

кримінал путін тероризм вороненков київ

Знак гривні
Знак гривні