130 компаній-власників заправок Приват водночас подали заяви про банкрутство

Все говорить про фіктивність компаній. Понад 130 компаній переважно з харківської реєстрацією, які в різний період часу протягом 2014-2015 років володіли мережею автозаправних станцій групи "Приват" (бренди ANP, Sentosa, "Авіас", "Мавекс" та інші), в лютому були визнані судами банкрутами.

Ці компанія самі виступали ініціаторами свого банкрутства. На момент банкрутства вони вже не володіли ні АЗС, ні іншим майном.

У більшості випадків процедура ліквідації компаній почалася в серпні 2016 року зі прийняттям відповідного рішення на загальних зборах засновників.

Згідно з актами інвентаризації майна цих ТОВ від листопада 2016 року, компанії не володіли ні основними засобами, ні товарно-матеріальними цінностями, ні майном, ні грошовими коштами.

У більшості компаній був однаковий розмір дебіторської заборгованості в розмірі 500 тис. гривень.

У той же час переважна більшість з цих більш ніж 130 компаній мали кредиторську заборгованість в розмірі від 500 до 600 тис. гривень перед однією і тією ж компанією - ТОВ "Провід Груп".

ТОВ "Провід Груп" заснована в Харкові в квітні 2014 року, її засновником вказаний Віталій Малоіваненко.

Цей же чоловік є засновником "Голд Сервіс Плюс", "Едіфіс Компані", які разом з "Провід Груп" фігурували в розслідуванні МВС від 2014 по факту фіктивного підприємництва.

Зокрема, мова йде про банкрутство ТОВ "Сен-10", "Атойл", "Сегіна", "Велес Ойл", Темп Ойл "," Еліт Нафта "," НК Синтез "," Олімпік Трейд "," Сварог Ойл ", "Ойл Сервіс", "Рекорд Ойл" та інших.

За даними Міненерго, на кінець лютого 2017 року Україні діяло шість тисяч АЗС. Близько тисячі з них контролюються так званою групою "Приват" бізнесменів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова (і це не враховуючи АЗС "Укрнафти").

економіка нафта кримінал

Знак гривні
Знак гривні