Через Авдіївку збирається Рада Безпеки ООН. Що в самій Авдіївці? (ВІДЕО)

«На прохання делегації України Рада безпеки ООН розгляне сьогодні в закритому режимі ситуацію на сході України», — йдеться у повідомленні ООН.

Також в ООН повідомили, що 2 лютого відбудеться брифінг щодо ситуації в Україні.

Пізніше стало відомо, що Радбез ООН підтримав український проект заяви щодо Донбасу.

“Члени Ради Безпеки висловили серйозну стурбованість з приводу небезпечного погіршення ситуації в східній частині України та її важких наслідків для місцевого цивільного населення. Члени Ради Безпеки засудили застосування зброї, забороненої Мінськими угодами, уздовж лінії зіткнення в Донецькій області, що призвело до загибелі і поранень людей, в тому числі серед цивільного населення”, – йдеться в заяві.

Також у документі наголошується, що члени РБ ООН “висловили повну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та наголосили на необхідності суворого дотримання резолюції 2202 (2015), яка затвердила “Пакет заходів з імплементації Мінських угод”.

Крім того, члени Радбезу закликали до негайного відновлення режиму припинення вогню на Донбасі.

В районі Авдіївки Донецької області з 29 січня відбувається загострення бойових дій. Саме місто через обстріли залишилось без води й електрики. Також було пошкоджено останню лінію електропередач, яка живила коксохімічний завод.

Внаслідок цього в Авдіївці було оголошено надзвичайний стан. Місцевою владою у взаємодії із ДСНС облаштовані пункти обігріву та завершено підготовку до можливої евакуації.

За матеріалами Громадського та Новинарні

донеччина оон тероризм росія суспільство війна

Знак гривні
Знак гривні