Савченко звинуватили в держзраді. Вона відмовилася від власних слів про здачу Криму

Член депутатської фракції БПП Іван Вінник заявляє про вчинення позафракційним депутатом Надією Савченко кримінального правопорушення за фактом вчинення умисних дій на шкоду територіальній цілісності та суверенітету України.

Відповідне звернення до Служби безпеки України він оголосив на засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони 18 січня.
Вінник просить СБУ відкрити кримінальне провадження щодо Савченко за державну зраду.

"Хотів би звернутися до представників СБУ і зробити заяву про кримінальне правопорушення по факту вчинення умисних дій на шкоду територіальної цілісності та сувернітету, національної безпеці України за попередньої кваліфікації ст 11 - державна зрада. Факт провадження ви зобов'язані зареєструвати", – сказав він.

Він звинуватив її у переговорах з терористами і у підіграванні ворогу України.

Також Вінник запропонував виключити Савченко з комітету нацбезпеки.

"Я готова захищатися перед судом, перед будь ким. Я не порушувала жодних законів України", - зазначила у свою чергу Савченко.


Нагадаємо, Савченко слідом за Пінчуком повторює той самий кремлівський меседж

Тепер вона каже так: "Я ніколи не сказала, що Крим треба здати. Його здали. Я просто хочу, щоб людям не дурили голову. Ті, хто з високих трибун кричать вам, що Крим ми ніколи не здали, здали його у 2014 році", - сказала вона.

Нагадаємо, 7 грудня 2016 року Савченко таємно відвідала Мінськ, де при посередництві Федеральної служби безпеки Росії зустрілася з Захарченком і Плотницьким.

Савченко пізніше заявила, що така зустріч була спрямована на посилення мінського формату.

10 січня 2017 року Савченко опублікувала списки полонених і зниклих безвісти, але пізніше заявила, що їх потрібно уточнювати, оскільки дані могли застаріти за 9 місяців збирання.

За матеріалами УП, каналу 112

донеччина крим кремль савченко окупація луганщина говорильня анексія війна

Знак гривні
Знак гривні