Савченко таки оприлюднила перелік полонених і зниклих безвісти на Донбасі (СПИСОК)

Народна депутатка України Надія Савченко опублікувала списки військовополонених і зниклих безвісти українців за результатами зустрічі у Мінську.


Раніше СБУ застерігала її не робити цього: "списки - це не феєрверк"

Списки депутатка оприлюднила у Facebook. Оскільки від того, передрукуємо ми їх чи ні, вже мало що залежить, то:

За її словами, у списках сформовані дві категорії обміну, виходячи із формату «всіх на всіх».

«Перша категорія це наші військовополонені, що знаходяться на окупованій, Росією, території Донецької та Луганської областей України. Українською стороною подається запит на 129 людей. Протилежна сторона підтверджує 42 людини. Ще Україною розшукується 494 безвісті зниклих. Вони пропорційні обміну на ув'язнених в Україні по списках, які запрошують представники окупованих, Росією, територій Донецької й Луганської областей України», – написала депутатка.

За її інформацією, від самоназваної «ДНР» в списках таких людей 524, а від «ЛНР» – 377 людей. Частину людей з цих списків українська сторона також підтверджує, приблизно 256. «При таких розкладах маємо перший етап обміну підтверджених осіб з обох боків – це 42 на 256», – підсумовує депутатка.

«Друга категорія обміну це українські політв'язні, що утримуються у російських в'язницях та в окупованому, Росією, Криму. Їх на даний час 44 людини. В Україні у в'язницях теж є російські громадяни, які відбувають покарання за злочини скоєні проти територіальної цілісності України та проти українського народу в період з 2014 по 2016 роки. Їх на даний час 102 особи. Маємо перший етап обміну по другій категорії «всіх на всіх» – це 44 на 102», – написала Савченко.

Після цього, як вважає депутатка, починається робота над другим етапом: пошук людей з непідтверджених списків.

«В цих списках, що ми зібрали за дев'ять місяців після мого повернення, вже можуть бути неточності. Когось могли обміняти так, що й ніхто не знав, про когось можуть бути не точні чи не повні данні», – додала Савченко.

Громадське

донеччина савченко луганщина говорильня сбу війна

Знак гривні
Знак гривні