Обама на прощання може провести кібератаку проти Росії - на помсту

Правда, що ж то за кібератака, під якою поставили підпис заздалегідь?

Адміністрація Барака Обами близька до оголошення серії заходів для покарання Росії за її втручання у президентські вибори США, на яких виграв кандидат від республіканців Дональд Трамп.

В програмі цих заходів — нові санкції, дипломатичний осуд, а також вирогідна кібер-актака у відповідь.

Про це розповіли Washington Post представники Білого дому на умовах анонімності.

Як зазначають джерела видання, Обама присягнув дати гідну відповідь на хакерські атаки з Росії.

Адміністрація президента завершує деталі, в числі яких також секретна кібер-операція у відповідь на атаки російських хакерів проти виборчої системи США. До кінця місяця Білий дім оголосить про те, яким саме чином відреагує на втручання Росії.

Згідно з указом 2015 року, президент має право вводити санкції за комп’ютерні зломи проти об’єктів кртичної інфраструктури або для промислового шпигунства. Проте зазначається, що атаки на виборчу систему не дають такої можливості.

Таким чином, указ може бути переглянутий для включення виборчої системи до переліку об’єктів критичної інфраструктури, щоб дати президенту можливість запровадити санкції.

Представники адміністрації також хочуть зробити це рішення важким для скасування з боку новообраного президента Дональда Трампа. На їх переконання, для цього дуже важливим є заручення підтримкою з боку громадськості та Конгресу.

«Запровадження санкцій буде гідним кроком. Він може зробити сильну заяву, менш різкою за бомбардування і більш ефективною за ноту протесту з Держдепартаменту», — зазначив посадовець.

Громадське

сша технології росія путін трамп обама інтернет

Знак гривні
Знак гривні