Рада нарешті зняла недоторканість із Новинського

На відміну від інших у подібних ситуаціях, Новинський на даний момент не втік.

Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України від "Опозиційного блоку" Новинського Вадима Владиславовича.

Це рішення підтримали 228 депутатів. Сам Вадим Новинський був під час голосування у сесійній залі Верховної Ради.

7 грудня Новінський запевнив, що не збирається їхати з країни у випадку зняття недоторканності.

Новинський заявив, що нинішній Президент України Петро Порошенко особисто клопотав про надання йому українського громадянства.

Про це він заявив з трибуни Верховної Ради під час розгляду питання про зняття з нього недоторканності.

Я хочу сказати генеральному прокурору, підставою надання мені громадянства колишнім президентом України було прохання міністра економіки в уряді Азарова Петра Олексійовича Порошенка. За особливі заслуги перед Україною прошу надати громадянство громадянину Новинському, – заявив Новинський.

Він також показав відповідний лист.

Нагадаємо, 16 листопада Комітет ВР з питань регламенту переніс винесення рішення щодо висновку про надання згоди на притягнення Новінського до кримінальної відповідальності. Комітет вирішив звернутися до Луценка щодо надання додаткових матеріалів і пояснень на вимоги, висловлені депутатами під час обговорення подання.

На засіданні комітету Луценко просив Верховну Раду надати дозвіл на притягнення Новинського до кримінальної відповідальності за підозрою у причетності до організації незаконного позбавлення волі впродовж 179 днів помічника митрополита УПЦ МП Володимира архієпископа Олександра Драбинка. Також Генпрокуратура підготувала підозру екс-президенту Віктору Януковичу щодо його причетності до викрадення Драбинка.

За матеріалами Уніан та каналу 24

Рада кримінал Новинський

Знак гривні
Знак гривні