Всі, крім України. Рада відмовилася давати старт санкціям проти Януковича і Ко

Народні депутати не зібрали необхідної кількості голосів, щоб включити до порядку денного проект про введення санкцій проти колишнього президента Віктора Януковича і 21-го його соратника, який надалі повинна була розглянути Рада національної безпеки України.

За відповідну постанову 5350 проголосувало 174 парламентарія (5 – утрималося, 144 – не голосували), - передає Новий час.

У своєму виступі перед голосуванням нардеп Вікторія Сюмар (Народний фронт) зазначила, що санкції проти Януковича ввели багато країн, проте Україна досі цього не зробила.


Ощадбанк досі зберігає $1,15 млрд Януковича й Азарова

"Весь цивілізований світ наклав на них санкції. Їх не пускають в цивілізовані країни. Там заарештовано їх активи. Це зробили всі, крім України. Чому? Та напевно тому, що у Януковича в цьому залі багато друзів. В цьому є хоч якась логіка, або це просто суцільний дурдом? Це можна пояснити людям взагалі після розстрілів на Майдані, що у нас досі не введені санкції проти Віктора Януковича і його сім'ї? "– цитує Сюмар Українська правда.

Згідно з текстом проекту постанови №5350 "Про заходи щодо захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і національної цілісності України, протидії терористичній діяльності" парламент планує схвалити та внести на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування персональних санкцій за створення реальних та/або потенційних загроз національним інтересам і національній безпеці, суверенітету та національної цілісності України, сприяння терористичної діяльності.

У список осіб, яких пропонується застосування санкцій, включені екс-президент Віктор Янукович і його син Олександр, екс-прем'єр Микола Азаров, а також Віталій Захарченко, Віктор Пшонка, брати Клюєви, Сергій Курченко, Дмитро Фірташ та інші.

Нагадаємо, в березні 2016 року Євросоюз продовжив дію санкцій проти Януковича і ще 15 чиновників і міністрів, які займали посади в часи його правління. Всі вони підозрюються в незаконному привласненні бюджетних грошей і порушення прав людини.

маразм закон Рада янукович санкції

Знак гривні
Знак гривні