Прямо Болівуд: Тимошенко провокувала Шухевича закликати до імпічменту Порошенка, щоб Шухевича вбили

Ляшко каже, що Тимошенко разом із Медведчуком провокувала старого Шухевича - щоб того вбили, як "другого Гонгадзе". І все це - кремлівський "план Шатун".

Детальніше про те, як це було.

Раніше на ранковому засіданні Ради 15 листопада Юлія Тимошенко передала чергу фракції “Батьківщина” на виступ з трибуни Юрію Шухевичу, представникові Радикальної партії.

Сліпого Шухевича, найстаршого депутата Ради, вивів до трибуни нардеп із “Батьківщини” Сергій Євтушок.

Однак Ляшко вийшов до президії й не дозволив Шухевичу виступити, закликавши його не вестися на провокацію та не виступати від “Батьківщини”.

Згодом Олег Ляшко заявив, що Юрій Шухевич планував виголосити промову із закликом до імпічменту президента Порошенка. Після цього, за даними Ляшка, Шухевича мали вбити “як другого Гонгадзе” – для дестабілізації політичної ситуації в Україні.

“Коли і де мало трапитися це вбивство, мають з’ясувати спецслужби, але ця провокація курирувалася охоронцем Віктора Медведчука”, – зазначив при цьому у “Фейсбуці” депутат із РПЛ Ігор Мосійчук.

Ляшко стверджує, що цей помічник Медведчука – Олександр Білий, і його у вівторок, 15 листопада, нібито впустили до парламенту за перепусткою, яку замовила Юлія Тимошенко.

“Дякуючи зусиллям фракції Радикальної партії Олега Ляшка, цієї страшної і кривавої провокації вдалося уникнути. Юрій Романович – мудра людина і, швидко зорієнтувавшись, не дав себе використати”, – написав Мосійчук.

“Це спроба зірвати Україну зсередини на московські гроші… Мені прикро, що мій колега Юрій Шухевич був втемну використаний ворогами України”, – заявив на брифінгу Олег Ляшко.

За його словами, він запитував у Тимошенко, чи вона сама підтримує вимогу імпічменту Порошенка, і та відповіла негативно.

Лідер РПЛ виступив із закликом надати Шухевичу державну охорону, а самого пана Юрія попросив найближчі два тижні не з’являтися в громадських містах.

Також Ляшко сказав, що на 15:00 запланована його зустріч із президентом Петром Порошенком з цього приводу.

“Я не вірив в план “Шатун” і щиро вважаю, що найбільшими шатунами є наша влада яка ставить на межу виживання Україну і українців.
Те, що я сьогодні побачив в парламенті, утвердило мене в переконанні: “московські гниди” підуть на все, щоб знищити Україну”, – додав Ігор Мосійчук.

Він зазначив: “Це вперше, за час свого багаторічного перебування в парламенті пані Тимошенко відмовилася від свого права на виступ від фракції, при цьому перебуваючи в залі. Коли нардеп від “Батьківщини” Сергій Євтушок вів до трибуни шановного Юрія Романовича, в залі московські гниди Вілкул і Королевська кричали: “Шухевичу слово!”. Ви таке бачили? Як ви думаєте звідки така любов до сина головнокомандувача УПА Юрія Шухевича?..”

Олег Ляшко, перешкоджаючи виступу Шухевича на трибуні, заявляв: “Я у 80 років привів вас у депутати з поваги до вас. Прошу мене поважати та не давати використовувати вас, шановану людину, у політичних маніпуляціях”, – сказав Ляшко.

Також він звернувся до Тимошенко: “Те, що ви робите, Юлю, це нечесно. Я не виводжу ваших депутатів від нашої фракції”.

Після цього у Раді було оголошено перерву на прохання фракцій РПЛ і “Народного фронту”.

У перерві нардеп від “Батьківщини” Вадим Івченко в коментарі телеканалу “Рада” повідомив, що Шухевич сам звернувся до їхньої фракції з проханням передати слово. Оскільки фракція не побажала скористатися правом виступу, його було передано депутату від Радикальної партії.

Новинарня

провокації кремль ляшко тимошенко медведчук

Знак гривні
Знак гривні