На Чернігівщині з'явилися фріки-сепаратисти - але серйозно фінансовані й підготовані (ФОТО)

Служба безпеки України викрила на Чернігівщині членів псевдодержавного утворення “Титульний суверенний народ України”. Цей "народ" уже устиг надрукувати собі паспортів і наклепати грошей-"суверенів".

Сепаратистський проект Медведчука. Під виглядом "територіальних громад" по всій Україні створюються "Л-ДНРи"

Стосовно членів псевдодержавного утворення у рамках відкритого кримінального провадження СБУ спільно з прокуратурою веде слідчі дії, - передає Новинарня.

Як встановили співробітники СБУ, на Чернігівщині група осіб створила самопроголошені владні структури, у тому числі органи місцевого самоврядування, судові та правоохоронні органи, фінансові установи.

Члени незаконного об’єднання не визнають повноважень державних органів влади України, відмовляються виконувати вимоги українського законодавства щодо призову на строкову військову службу.

Вісім способів виявити адепта із "сект Медведчука" (ФОТО, ВІДЕО)

Також незаконне об’єднання розпочало видачу мешканцям регіону т.зв. “паспортів людини корінного народу України” з обіцянкою звільнення від оподаткування, непідсудності органам судової влади України, уникнення сплати комунальних платежів, недоторканості майна та ін.

Намагаючись отримати визнання, зловмисники організували листування з органами державної влади, правоохоронними структурами та посольствами іноземних держав.

Під час обшуків у помешканнях та офісних приміщеннях псевдоутворення оперативники спецслужби вилучили устави та статутні документи; бланки паспортів довільного зразка, посвідчення, водійські права; печатки та штампи; виготовлені власні банкноти; автомобільні номери тощо.

Досудове розслідування триває.

чернігівщина маразм кримінал пропаганда сепаратизм

Знак гривні
Знак гривні