Росія знову бомбардує Алеппо. США та Франція вимагають розслідування її воєнних злочинів (ВІДЕО)

Російська авіація відновила потужні бомбардування східного Алеппо. Про це повідомляє Дзеркало Тижня з посиланням на Reuters. Точна кількість жертв поки невідома.

Російські літаки через кілька днів відносного затишшя відновили потужні бомбардування східної частині Алеппо, підконтрольного повстанцям, повідомляє Reuters з посиланням на представника повстанців і даних Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини.

Удари припали в основному на район Бустан Аль-Каср. "Бомбардування поновилися, і вони важкі", - сказав представник повстанців.

Воєнні злочини

Раніше Росія заблокувала в Радбезі ООН французьку резолюцію по Сирії. Франція в своєму проекті резолюції закликала США і Росію негайно відновити режим припинення вогню в Алеппо, населення якого опинилося на межі гуманітарної катастрофи.

Пізніше стало відомо, що Франція хоче попросити суд в Гаазі розслідувати військові злочини Росії в Сирії. Після цього Путін відмовився їхати до Франції.

Також нещодавно на засіданні Радбезу ООН посол Великобританії в ООН Метью Рікрофт звинуватив Росію в застосуванні проти мирного населення заборонених бомб, які зазвичай використовують для знищення військових бункерів.

Хілларі Клінтон також жорстко засудила воєнні злочини Росії в Сирії

кримінал оон росія тероризм сирія

Знак гривні
Знак гривні