Вища рада юстиції не звільняє свого члена, викритого на хабарі в $500000

Вища рада юстиції відмовилася відсторонити від посади свого члена Павла Гречківського, якого підозрюють у вимаганні хабара в розмірі півмільйона доларів. Таке рішення комісія оголосила в четвер, 22 вересня, після розгляду відповідного звернення Генпрокуратури.

ВРЮ вирішила “звернутися до Генеральної прокуратури України з проханням надати докази, що свідчать про порушення Гречківським П.М. присяги члена Вищої ради юстиції і взяти до відома звернення Гречківського П.М., оголошене на засіданні Вищої ради юстиції”.

Вища рада юстиції також вирішила перевірити дані, надані Генпрокуратурою щодо Гречківського.

Член ВРЮ Павло Гречківський, якого підозрюють у хабарництві, подав заяву на відпустку. Про це під час брифінгу, який транслював телеканал “112 Україна“, заявив голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк.

За словами Бенедисюка, на засіданні Ради було розглянуто заяву Гречківського, у якій він пропонує вирішити питання про свою участь у подальших засіданнях ВРЮ, щоб уникнути конфлікту інтересів. Бенедисюк сказав, що, можливо, Рада вирішить питання неучасті Гречківського у засіданнях через задоволення його заяви на відпустку.

Поки що Вища рада юстиції не отримувала від Генпрокуратури ніяких матеріалів, крім пояснень, які представники ГПУ надали сьогодні на засіданні Ради, повідомив Бенедисюк. Коли дані будуть отримані, ВРЮ проведе перевірку щодо Гречківського і прийме відповідне рішення, сказав голова.

У свою чергу ГО “Центр протидії корупції” нагадує, що Гречківський, який неодноразово демонстрував схильність до розкоші, вимагав закрити доступ до низки розділів електронних декларацій держчиновників.

Новинарня

суд гречківський корупція

Знак гривні
Знак гривні