Washington Post опублікувала плакат на підтримку України: Вдивіться в обличчя героїв (ФОТО)

Впливова американська газета The Washington Post у розгорнутому недільному номері, 18 вересня, розмістила публікацію з портретами українських героїв, які відстоюють Незалежність, свободу й демократію.

Про це йдеться в повідомленні на офіційній фейсбук-сторінці посольства України в США.

“Подивіться уважно на їхні обличчя” (Look closely at their faces) – ідеться у заголовку публікації з посиланням на проект "обличчя героїв", яка зображає портрети 63 чоловіків і жінок, що проявили відвагу в захисті Батьківщини та демократичних цінностей.

Автор фотопортретів – Роман Ніколаєв.

Ідеться про herofaces.org. При натисканні на кожен портрет відкривається коротка біографія видатного військового, медика, волонтера тощо.

У тексті, розміщеному під фотографіями у “Вашингтон пост”, нагадується про підписання 5 грудня 1994 року Росією, США і Великою Британією Будапештського меморандуму щодо надання Україні гарантій безпеки від загроз або застосування сили проти її територіальної цілісності й політичної незалежності в обмін на відмову України від ядерної зброї.

“У лютому 2014 року Росія окупувала український Крим. У квітні 2014 року російські війська вторглися у східну Україну. В результаті агресії Путіна загинули більше 10 тис. українців, понад 2,5 млн осіб втратили свої домівки.

Сьогодні єдиними і безумовними гарантіями безпеки і територіальної цілісності України є українські герої – воїни, волонтери, медики, капелани та журналісти – які захищають український народ, його гідність і цінності від нещадного ворога. Подивіться уважно на їхні обличчя.

Ці українські борці за свободу відзначені нагородами й орденами за їхню копітку роботу і зразкову відвагу в захисті Батьківщини”, – сказано в підписі.

За матеріалом Новинарні

герої армія сша україна росія агресія змі краса

Знак гривні
Знак гривні