Речниця Луценка суперечить йому: підстав переслідувати Авакова немає

Щойно з'явилась новина від Генпрокурора про провадження щодо Авакова - Лариса Сарган, прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка, вже заявила, що "підстав переслідувати його немає".

ГПУ відкрила кримінальне провадження після звернення ГО "Центр протидії корупції", але звинувачення проти голови МВС Арсена Авакова можуть виявитися безпідставними. Про це у своєму Facebook написала Лариса Сарган, прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка, - передає ВВС.

"Проте звинувачення проти нинішнього міністра внутрішніх справ можуть трактуватися як предмет уяви, що не може бути підставою для переслідування міністра", - заявила вона.

"А щодо кримінальних проваджень за заявами кляузників, то вони були й будуть", - додала вона.

У середу голова громадської організації "Центр протидії корупції" Віталій Шабунін заявив, що не розуміє, щодо якої справи проти голови МВС Арсена Авакова генпрокурор відкрив кримінальну справу.

"Жодна справа, яка стосується Авакова, не в його (генпрокурора. - Ред.) підслідності. І всі наші заяви про злочин, а їх було кілька, йшли не в ГПУ. ... У нас немає справ проти людини. КПК передбачає просто початок кримінального провадження, обвинуваченим стає людина після отримання підозри. Якщо ми зверталися з заявами, то в НАБУ (Національне антикорупційне бюро, - Ред.)", - пояснив пан Шабунін в ефірі телеканалу "112 Україна".

Раніше низка інформагенцій повідомила про те, що Юрій Луценко заявив в інтерв'ю 24 телеканалу, що генпрокуратура порушила кримінальну справу проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

"Я отримую листи від кількох десятків людей щодня, зокрема від пана Шабуніна (керівника Центру протидії корупції. - Ред.), за листом якого так само порушив кримінальну справу, ви не повірите на кого - на міністра внутрішніх справ Авакова, тому що всі однакові ", - цитують інформагенції слова генпрокурора.

Радник голови МВС Зорян Шкіряк сказав в ефірі 112 каналу, що йому не відомо, яку саме справу мав на увазі генпрокурор. "За будь-якою заявою справа може бути порушена. ... Ніякої сенсації, нічого екстраординарного я не бачу", - прокоментував він.

луценко аваков скандал корупція

Знак гривні
Знак гривні