В Бурятії людей затримали за цитати Медведєва про дєнєг нєт (ФОТО, ВІДЕО)

Поліція в Улан-Уде затримала двох активістів, які провели акцію протесту біля Братського державного університету, де проходила зустріч з прем'єр-міністром країни Дмитром Медведєвим.

Молоді люди вийшли з плакатами, які містили дещо змінені варіанти резонансних висловлювань прем'єра.

Один з них зустрічав політика плакатом "Грошей немає ... Тримаймося ... Настрій поганий ..."

Другий активіст вийшов з плакатом "Пішов зі школи в бізнес! Прогорів ... Дякую..."

Перша цитата

Наприкінці травня прем'єр РФ під час поїздки до окупованого Росією Криму відповів пенсіонерам, які пожалілися на низькі пенсії та відсутність індексацій, що в бюджеті грошей немає. "Ви тримайтеся тут, вам всього найкращого, гарного настрою і здоров'я", - порадив пенсіонерам пан Медведєв.

Друга цитата

На початку серпня під час фестивалю "Територія смислів" прем'єр Росії порадив вчителям, незадоволеним низькими зарплатами, йти працювати в місця, де заробити можна "швидше і краще", наприклад, у бізнес.

Відео з події

"Особисто я прийшов з плакатом як громадянин, який не зовсім розуміє висловлювання керівників країни", - пояснив свої дії порталу "Тайга.інфо" один з учасників акції протесту Леонтій Красовський.

Він заявив порталу, що його разом з іншим активістом спочатку вивели з території університету, а потім затримали для перевірки особи, хоча чоловіки мали з собою документи. За словами пана Красовського, їх кілька годин протримали у відділку поліції, а потім відпустили.

Раніше в Бурятії в продажу з'явилися пряники з написом "Грошей немає. Але ви тримайтеся!" та стилізованим підписом Медведєва. Правда, пряники швидко зняли з продажу. Місцеві ЗМІ стверджували, що під тиском влади фірма відмовилася їх виробляти.

Кримські заяви Дмитра Медведєва також обіграли в рекламній кампанії оператора Tele2, який побажав триматися своїм конкурентам. Оператор також відмовився від цієї реклами.

За матеріалами Нової Газети, Арігус (Бурятія), ВВС

крим росія маразм медведєв

Знак гривні
Знак гривні