Колективна відповідальність? На Одещині після погромів з села виселяються всі роми через убивство чоловіком дитини (ВІДЕО)

На вихідних у Лощинівці на Одещині сталися заворушення через вбивство дев'ятирічної дівчинки, у якому звинувачують одного з місцевих ромів.

Сільрада прийняла рішення про "виселення" ромів. Голова РДА Валентина Стойкова розповіла, що рішення сільради щодо виселення ромів з Лощинівка не має юридичної сили.

Водночас, за словами очільниці райдержадміністрації, самі роми розуміють, що за таких умов вони не зможуть спокійно жити в цьому селі, тому було досягнуто домовленості про їх переїзд в інші населені пункти району.

З 9:00 понеділка поліція забезпечить охорону ромів, щоб вони могли спокійно вивезти свої речі. Разом з тим, пані Стойкова не знає, скільки ромів виїдуть з села. За її даними, у Лощинівці проживає понад 50 ромів.

У суботу в Лощинівці відбулися масові заворушення. Місцеві жителі, обурені вбивством дев'ятирічної дівчинки, пошкодили будинки, де проживають роми, підпаливши один з них.

За даними правоохоронців, ніхто з представників ромської громади не постраждав.

У вбивстві дитини, тіло якої знайшли з численними пораненнями і слідами зґвалтування, підозрюють 21-річного чоловіка. Його затримали.

Під час зборів з цього питання у селі помітили трьох жінок ромської національності, які намагалися потрапити до своїх домівок, щоб забрати речі. Побачивши їх, селяни стали кричати, щоб вони покинули населений пункт, кажуть у поліції.

Щоб уникнути конфлікту, правоохоронці створили коридор і дали жінкам можливість покинути село.

скандал кримінал одещина

Знак гривні
Знак гривні