Він пройшов Іловайськ, полон ДНР - і знову воював. І загинув. Історія патріота з Донеччини (ФОТО)

Троє контрактників ЗС України із 93-ї окремої механізованої Харківської бригади – молодші сержанти Євген Садовничий, Дмитро Демуренко і Тарас Кириченко – загинули під час виконання завдання поблизу селища Кримське Новоайдарського району Луганської області в суботу, 6 серпня. Хлопці підірвалися на міні МОН-90.

Імена загиблих у суботу назвав сьогодні, 8 серпня, Генеральний штаб ЗСУ на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Історію одного з загиблих розповів блогер Ян Осока.

“Цей хлопчина немало встиг повоювати. Цей хлопчина пройшов пекло Іловайського котла. Цей хлопчина був у полоні. Цей хлопчина був у шпиталі. Цей хлопчина після усього пережитого знову пішов на війну. Цьому хлопцю було лише 22 роки.

Дмитро Демуренко

Дмитро Сергійович Демуренко (позивний Мультік) народився 18 липня 1994 року в селі Старомлинівка Великоновосілківського району Донецької області. Мешкав у Великій Новоселці, куди переїхав у 2012 році.

Розпочав свою війну солдатом – кулеметником контрактної служби у складі 1-го батальйону 93-ї омбр. Наприкінці серпня 2014 року потрапив у полон до “сепарів” під час прориву з Іловайська.

Був звільнений у рамках чергового етапу обміну полоненими між українськими силами і бойовиками 21 вересня 2014 року.

Зовсім недавно був у відпустці. Демобілізація мала відбутися 28 жовтня цього року.

Відомо, що у відпустці Демуренко поїхав до Харкова та вступив на заочну форму навчання факультету післядипломної освіти у Харківському національну університеті Повітряних сил ім. І. Кожедуба (ХНУПС).

“Цей хлопчина мріяв небом. І небо забрало його”, – написав Осока.

Ховають "Мультіка" сьогодні в смт Велика Новосілка.

Про молодшого сержанта Євгена Садовничого, позивний “Бармен”, який загинув на тій-такі міні, зокрема відомо, що він не дожив місяць до свого 24-річчя.

Найстаршим серед загиблих під Кримським був 38-річний уродженець Дніпра Тарас Кириченко, позивний “Тарік”, інженер і менеджер, який прийшов до військкомату без повістки, пройшов пекло Пісків, а після демобілізації знову повернувся на війну, підписавши контракт.

Євген Садовничий – Бармен

Тарас Кириченко – Тарік

За матеріалами Новинарні

донеччина війна герої

Знак гривні
Знак гривні