Голова МЗС Франції назвав голову МЗС Британії запеклим брехуном

Голова МЗС Франції Жан-Марк Ейро заявив, що призначений міністром закордонних справ Британії Борис Джонсон - "багато брехав" і що його "притисли до стінки".

Огляд недипломатичних заяв Джонсона - порівняння ЄС із Гітлером, расизм щодо Обами і т.д.

У своєму інтерв'ю радіостанції Europe 1 Жан-Марк Ейро сказав, що Борис Джонсон брехав британському народові під час нещодавньої кампанії за вихід країни з ЄС, а тепер на нього поклали місію захистити країну.

Як зауважив пан Ейро, йому у переговорах потрібен надійний партнер з чіткою позицією, якому можна було би довіряти.

"Я не переймаюся щодо Бориса Джонсона, але ви знаєте його стиль, його метод ведення кампанії. Він багато брехав британцям, і ось тепер його притисли до стінки", - сказав французький міністр.

Реагуючи на зауваження, Борис Джонсон сказав, що це "якась штукатурка неминуче мала би осипатись зі стель в канцеляріях Європи. Це (обрання пана Джонсона головою МЗС. - Ред.) було для них неочікуваним результатом, і вони (європейські високопосадовці. - Ред.) висловлюють своє ставлення до цього відверто та вільно".

Борис Джонсон вважає, що Європа так бурхливо реагує на його призначення, бо ніхто не очікував побачити його на посаді голови МЗС

Жан-Марк Ейро - не єдиний політик в світі, який емоційно відреагував на призначення Бориса Джонсона головою зовнішньополітичного відомства Великої Британії.

"Ексцентричний", "скандальний", "непередбачуваний"... Як тільки не характеризують нового міністра закордонних справ.

Колишній мер Лондона Борис Джонсон був лідером кампанії за "брекзит" перед референдумом про членство Британії в ЄС, однак після перемоги на референдумі відмовився балотуватися на пост прем'єр-міністра.

Його призначення на посаду міністра закордонних справ було несподіваним для багатьох політиків і експертів. Медіа згадали деякі недипломатичні висловлювання нового очільника британського МЗС.
Пану Джонсону згадують його нетактовність: одного разу він написав образливі вірші про президента Туреччини Реджепа Ердогана, а також висловився щодо походження Барака Обами.

джонсон маразм британія Європа

Знак гривні
Знак гривні