Екс-депутатку від КПУ затримали за сепаратизм і хабар (ОНОВЛЕНО)

У Харкові проводять слідчі дії щодо колишнього депутата парламенту від Комуністичної партії Алли Александровської.

Як повідомляє сайт КПУ, у вівторок у її квартирі провели обшук, після чого 68-річну Александровську затримали на три доби, - передає ВВС

Слідчі дії проходять за статтями про посягання на територіальну цілісність і хабар посадовій особі, сказано в повідомленні.

Станом на вечір вівторка пані Александровська перебувала в приміщенні Харківського обласного управління СБУ. До неї допустили адвоката.

У прес-службі прокуратури Харківської області підтвердили, що щодо екс-депутатки проводять слідчі дії, додавши, що діють в рамках закону.

Водночас адвокат затриманої назвав ситуацію "правовим нігілізмом".

"Обшук, затримання без визначення слідчого судді, суть підозри, клопотання про утримання під вартою без права застави стосовно народного депутата України чотирьох скликань ... - пробите днище правового нігілізму", - написав він у Facebook.

ОНОВЛЕНО о 13.43 - сина оголошено в розшук

Олександра Александровського, сина екс-депутатки парламенту, яку затримали у вівторок, оголосили в розшук, повідомляє Служба безпеки України.

За даними відомства, він перебуває в Росії.

В СБУ і ГПУ заявляють, що Аллу та Олександра Александровських підозрюють у спробі підкупити депутатів однієї з місцевих рад, щоб ті прийняли звернення до парламенту про зміни до Конституції з питань федералізації.

"За підписи під документом комуністи пропонували дев’ять тисяч доларів США", - сказано в повідомленні на сайті СБУ.

корупція адександровська кпу харків сепаратизм сбу

Знак гривні
Знак гривні