Офіційно: Україні знов загрожують відключення електрики

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України просить громадян і підприємства максимально скоротити споживання електроенергії в липні-серпні, щоб уникнути відключень.

Про це заявив заступник глави Міненерговугілля Олександр Светелик, передає БізнесЦензор з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Ситуація складна. Зростає споживання, особливо в денні години в зв'язку з підвищенням температури. Звертаємося до населення, підприємств - максимально скоротити споживання в липні-серпні для запобігання відключенням, для збереження запасів вугілля напередодні осінньо-зимового сезону", - сказав Светелик.

У свою чергу в прес-службі НЕК "Укренерго" також закликали українців знизити споживання електроенергії.

"Намагайтеся менше використовувати кондиціонери в денні години, включайте потужні побутові електроприлади (пральні машини, праски, бойлери тощо) у внепіковий час", - сказано в заяві на сайті компанії.

"Відповідальне ставлення кожного споживача до енергозбереження разом з професіоналізмом і досвідом диспетчерів ДП" НЕК "Укренерго", за умови злагодженої роботи генеруючих та енергопостачальних компаній дозволять всім нам без проблем і аварій витримати капризи природи і мінімізувати можливість виникнення аварійних ситуацій в енергосистемі", - додали в прес-службі.

енергетика погода

Знак гривні
Знак гривні