Сотні людей в Ізмаїлі отруїлися через забруднення води у водогоні. У місті режим надзвичайної ситуації

Важких випадків отруєнь у Ізмаїлі, де стався спалах кишкових захворювань, немає, заявив голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі.
Про загрозу епідемії, за його словами, не йдеться, а інтенсивність надходження хворих зменшується.

За словами мера міста Андрія Абрамченка, причиною спалаху стала мікс-інфекція.

За результатами аналізів, фахівці знайшли збудників ротавірусної інфекції, норовірусної інфекції та кишкової палички, написав мер міста у своєму Facebook.

Раніше головний санітарний лікар України Святослав Протас заявляв, що інфекція потрапила у воду після нещодавнього підтоплення міста під час сильної зливи.

"У зв'язку з тим, що в Ізмаїлі пройшли сильні зливи, це призвело до підтоплення в приватному секторі колодязів, до підняття ґрунтових вод. Є у нас очікування, що причиною буде розлив фекальних вод, що призвело до того, що почалося споживання такої забрудненої води", - заявляв у суботу в. о. міністра охорони здоров'я Віталій Шафранський.

У місті діє режим надзвичайної ситуації, закрили продуктові ринки, кафе і бари.

Також обмежили продаж продуктів на стихійних і тимчасових ринках - це пояснюють тим, що там можуть продавати овочі з підтоплених ділянок.
Комунальники проводять дезінфекцію колодязів і туалетів у приватному секторі.

Крім того, влада обмежує перебування людей біля стоячих водойм, зокрема за допомогою прикордонників.

Із відпусток викликали лікарів, насамперед педіатрів.

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі заявив під часу візиту до Ізмаїла, що про перші отруєння стало відомо у п'ятницю, а вранці в суботу ситуація різко загострилася.

"У цьому місті і по Одеській області наша медслужба про такі прецеденти не пам'ятає. Тут ніколи не було (такого. - Ред.)", - сказав пан Саакашвілі журналістам.

"Вважається, що це результат дощів, проблеми з приватним сектором і з браком каналізації у частини приватного сектора", - додав він.

Згодом пан Саакашвілі наголосив у Facebook, що "інфраструктура півдня України безнадійно застаріла".

За матеріалами ВВС

здоров'я одещина суспільство

Знак гривні
Знак гривні