Найгірша стрілянина в історії США. В гей-клубі у Флориді загинули 50 людей (ВІДЕО)

USA Today назвало стрілянину в місті Орландо найгіршою в історії США - з нападом пов'язана терористична організація ІДІЛ.

29-літній нападник Омар Матін (Omar Mateen), який працював охоронцем, у ході стрілянини назвав себе прихильником ІДІЛ. Він сам загинув у перестрілці.

Чоловік був етнічним афганцем, громадянином США і жителем штату Флорида. Зловмиснику було 29 років.

Представник правоохоронних органів розповів агентству AP, що нападник був відомий ФБР до цього інциденту й деякий час перебував у полі зору агентів відомства.

"Ми просимо вибачення за все, що відбулося. Ми вражені так само, як і вся країна", - заявив батько Омара Матіна.

Найкривавіший напад

Внаслідок стрілянини у гей-клубі в місті Орландо у США загинуло 50 людей. Такі дані озвучив мер міста Бадді Дайєр.

Ще щонайменше 53 людей були поранені.

Нападника застрелила поліція після того, як він захопив заручників.

ВІДЕО (АНГЛ)

Це наймасовіше вбивство у Сполучених Штатах за останні роки. Поліція характеризує його як акт тероризму.

Відвідувачі клубу "Пульс" в Орландо, штат Флорида, розповідають, що нападник відкрив вогонь близько другої ночі за місцевим часом. Він був озброєний штурмовою гвинтівкою і пістолетом.

Поліцейські змогли потрапити до клубу "Пульс" через три години по тому, як нападник відкрив вогонь, а згодом захопив заручників.

ІДІЛ

Інформаційне агентство терористів Amaq заявило, що ІДІЛ несе відповідальність за стрілянину в гей-клубі в Орландо. Про це пише Reuters.

"Збройна атака, яка була націлена на нічний гей-клуб в місті Орландо в американському штаті Флорида і залишила понад 100 людей загиблими або пораненими була проведена бійцем ісламської держави", - заявило Amaq.

При цьому близький до розслідування чиновник повідомив агентству, що наразі немає доказів причетності чоловіка до ІДІЛ, окрім його особистої заяви, зробленої під час виклику 911.

За його словами, те, що ІДІЛ взяла на себе відповідальність за цей теракт, не є несподіванкою, враховуючи, що угрупування страждає від серйозних втрат серед своїх бойовиків в Іраку і Сирії.

"Той факт, що сайт, причетний до ІДІЛ, аплодував цьому, нічого не означає", сказав співробітник розвідки США.

ВВС, USA Today, УП

сша іділ тероризм

Знак гривні
Знак гривні