СБУ: Кремль планував створити також Бесарабську народну республіку

Голова Служби безпеки України Василь Грицак оцінює ситуацію в Одесі як стабільну і придатну для масового літнього відпочинку. При цьому Грицак розповів про перерваний СБУ сценарій Російської Федерації щодо створення на Одещині так званої “Бессарабської народної республіки”, - передає Новинарня

“…Інспіровані спецслужбами іноземних держав дії окремих громадян, у тому числі жителів Одеської області, могли привести до утворення в 2015 році так званої “Бессарабської народної республіки”.

проросійський бойовик 2 травня 2014

"Ви знаєте про три етапи зачистки, які провела СБУ навесні 2015 року. До квітня 2015 планувалося, підірвавши два мости, створення “Бессарабської народної республіки” на базі дев’яти районів. Ми вилучили низку документів, які свідчать, що вже був кандидат на “Південну Бессарабію”. Планувалося заходження “зелених чоловічків” із Придністров’я й дестабілізація обстановки в Молдові, Румунії та початок у Європі гібридної війни”.

“З тих пір багато чого змінилося, завдяки СБУ та іншим правоохоронним органам. На сьогодні оцінюю ситуацію в Одеській області як досить стабільну. Я переконаний, що люди можуть їхати в Одесу на відпочинок”, – сказав Грицак.

одеса росія одещина сепаратизм сбу

Знак гривні
Знак гривні