Яке політичне майбутнє Савченко?

Чи не з першого кроку Надії Савченко на українській землі розпочалися суперечки, кому в політиці вона підіграє і, яке має політичне майбутнє.

Ще до її повернення частина експертів припускала, що Савченко стане інструментом Юлії Тимошенко проти президента. Адже саме за списком Тимошенко Савченко стала членом парламенту.

Інші вважали, що Надія Савченко навпаки зможе похитнути політичні позиції Юлії Тимошенко.

Сама Надія у перший день публічно зустрілася з обома: потисла руку Юлії Тимошенко і відмовилася обніматися. Президентові - також потисла руку. І отримала з його рук орден "Золота Зірка" - Героя України.

У "Батьківщині" заявили, що Надія Савченко мала "теплу приватну розмову" з Юлією Тимошенко, а у вівторок піде на засідання Верховної Ради.

Українські експерти пророкують важкий початок політичної кар’єри Савченко та застерігають її від занурення у політичні скандали та розбірки.

Депутат Савченко

Надія Савченко пішла в українську політику ще з російської в’язниці восени 2014 року, коли Юлія Тимошенко взяла її першим номером свого виборчого списку.

Савченко стала парламентарем, заочно склала присягу та долучилася до комітету нацбезпеки й оборони. Від її імені навіть реєструвалися проекти законів.

Тоді ж її обрали членом української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи, щоби підвищити статус полонянки.

То ж, після повернення до України, народний депутат одразу поринула у вир українського політичного життя.

На летовищі Надія Савченко була дуже емоційною, навіть відмовилась обійнятися з Юлією Тимошенко. Обґрунтувала це просто - ще мало знайома.

Проте вже ввечері поїхала до штабу "Батьківщини" у Києві й провела з пані Тимошенко двогодинну розмову.

"Ми були в офісі, Надія Савченко спілкувалася з Юлією Тимошенко дві години", - розповіла журналістам депутат від "Батьківщини" Альона Шкрум.

За її словами, пані Савченко хотіла мати якомога більше інформації, дізнатися подробиці Мінська, а також процедури роботи Ради та її комітетів.

"У нас відбулася дуже тепла розмова. Надія – командний гравець, і сьогодні вона підтвердила, що є невід’ємним членом команди "Батьківщина", - стверджував після зустрічі член Ради від "Батьківщини" Іван Крулько.

Представники "Батьківщини" запевнили, що Надія має намір прийти до Ради вже найближчого вівторка.

Вони як один запевняли, що жодних суперечок чи конфліктів Савченко з Тимошенко не було.

Сама Надія Савченко відмовилась коментувати зміст розмови з Юлією Тимошенко.

"Про що я буду говорити з чоловіком у ліжку теж запитаєш? Це приватна інформація", - відповіла Савченко журналістам.

Повернути полонених

"Буду працювати, щоби повернувся кожен полонений живим і, щоб якомога менше загинули", - розповіла Надія Савченко про свої перші політичні плани.

За словами представників "Батьківщини", цією сферою поки що Надія Савченко і обмежиться.

"Надія розповіла нам, що туди, де не розбирається, лізти не буде, але швидко вчитиметься. Займатиметься поки темами війни та заручників", - розповіла в коментарі каналу "112" Альона Шкрум.

Перші заяви Надії Савченко щодо миру і війни на Донбасі дещо суперечливі.

З одного боку, на зустрічі з президентом Надія Савченко стверджувала, що "мир можливий тільки через війну, бо буває рубіж, після якого іншого шляху немає".

Але вже через декілька фраз вона похвалила Мінські домовленості.

"Дуже добре, що є Мінські домовленості, дуже добре, що вони будуть виконуватись", - додала Надія Савченко.

За матеріалами ВВС, фото з ФБ Мустафи Найєма

Рада тимошенко савченко порошенко

Знак гривні
Знак гривні