Кабмін скасував соціальний тариф на газ - зате трохи знизив тариф для всіх

Сьогодні уряд переглянув ціну на газ для всіх споживачів, скасувавши так званий "соціальний тариф" для побутових споживачів.

На засіданні уряду прем'єр Володимир Гройсман заявив, що сподівається, що ця зміна ціни на газ буде останнім в Україні, повідомляє БізнесЦензор.

В даний час ціна на газ для побутових споживачів в Україні встановлена ​​на рівні 7,2 гривень за кубометр газу.

При цьому існує так званий "соціальний тариф" на рівні 3,6 гривень за кубометр для споживачів з індивідуальним опаленням, який діяв на 1200 кубометрів на період з 1 жовтня 2015 року по 31 березня 2016 року.

Згідно з рішенням уряду, з 1 травня цей соціальний тариф не буде діяти, ціна газу для населення буде на рівні 6,9 гривень за кубометр.

"Сьогодні ціна на газ, яка була поки ще не обґрунтована економічно, була 7 тисяч 200 гривень, відповідно, за рішенням, яке пропонується розглянути урядом, ця ціна буде зменшена до 6 тисяч 879 гривень", - сказав Гройсман.

Гройсман зазначив, що прийняття рішення про введення єдиної ціни на газ дозволить побороти корупцію.

"Ціни, які були економічно не обґрунтовані, завжди дотувала держава. І тут не було ніякої соціальної справедливості. І багаті споживали газ дешево, і бідні. Люди платили свої податки до держбюджету, держбюджет брав цей ресурс у дефіцит "Нафтогазу". Але навколо цих речей завжди були схеми, які приносили мільярдні доходи тим, хто мав справу на газовому ринку", - сказав Гройсман.

"Важке рішення повинно бути прийнято - встановлення єдиної ціни на газ для населення, що призведе до зниження ціни для 3 мільйонів населення до рівня 6 тисяч 879 гривень за тисячу кубометрів газу проти 7 тисяч 178 гривень, яка була встановлена ​​раніше", - сказав Гройсман.

Пізніше уряд проголосував за цю пропозицію. З першого травня кубометр газу для населення буде коштувати 6,9 тисяч гривень за тисячу кубометрів.

газ тариф реформи суспільство гройсман уряд

Знак гривні
Знак гривні