Волинську митницю розгромили люди в балаклавах (ВІДЕО)

В адмінприміщенні Волинської митниці люди в балаклавах вчинили погром, повідомляє Громадське.Волинь.

Як зазначається, під час нападу, були виламані турнікети, побиті двері та вкрадені документи з кабінету начальника митниці.

На час нападу виконувача обов’язків начальника митниці Олександра Шавлака на місці не було. Він перебував на митному переході «Ягодин».

Раніше дорогу поблизу митниці блокували мітингувальники, які вже не перший тиждень вимагають відкликання Олександра Шавлака з керівної посади на Волинській митниці.

Сам Шавлак пов’язує напад на митницю із подіями щодо його відкликання з посади. Він каже, що частина людей, яка мітингувала на дорогах, сіла в автобуси та вирушила до приміщення митниці.

Відомо, що автобуси із активістами були затримані на пості неподалік міста Любомль дорожно-патрульною службою та були згодом відпущені.

Журналістам Громадського.Волинь вдалося зафіксувати момент затримання двох автобусів з активістами, які були помічені як на перекритті дороги, так і під час нападу на будівлю.

Серед натовпу вдалося опізнати Олександра Волянюка, який публічно у Луцьку відомий як прес-секретар громадського формування «Варта порядку».

За відомостями Головного управління Національної поліції у Волинській області за цими даними було розпочате кримінальне провадження за статтею «захоплення державних або громадських будівель чи споруд», статтею «погроза або насильство щодо працівникам правоохоронного органу» та частиною 2 статті 296 «хуліганство» Кримінального Кодексу України.

За словами начальника митниці, будуть застосовані заходи посиленої охорони державної установи.

митниця волинь кримінал

Знак гривні
Знак гривні