Таблоїди спотворили сенс фільму ВВС про збитий Боїнг: вини Києва нема

З огляду на висвітлення ЗМІ документального фільму ВВС "Теорії змови: Хто збив МН-17?", який буде показано на BBC Two 3 травня, прес-служба ВВС заявила:

"Газета Sunday Express неправильно інтерпретувала цю програму. На відміну від заголовку публікації, насправді експерти розповіли програмі, що український винищувач навряд чи міг збити МН-17, тому що такі літаки не можуть літати на такій висоті.

Цей неупереджений документальний фільм збалансовано подає різні точки зору, висвітлюючи різні теорії, вибудувані довкола трагедії МН-17, включно з свідченнями за і проти причетності до катастрофи Росії, України та ЦРУ. Фільм так само вивчає в деталях висновки офіційного розслідування цього інциденту Нідерландами, які надають переконливі свідчення, що літак упав через потужний удар ракети земля-повітря".

Схожі дані надійшли до "Європейської правди" від посольства України у Великій Британії. У диппредставництві повідомили, що мають детальніші дані від власних джерел. За їхніми словами, у фільмівідсутні нові звинувачення на адресу України.

"Контакти Посольства у ВВС проаналізувати сценарій програми та підтвердили, що фільм "Who Shot Down MH17?" є, по суті, компіляцією усього того, що вже озвучувалося у ЗМІ стосовно катастрофи із літаком MH17. Окрема тема, яку роздула жовта преса, є лише однією із версій, про які йдеться у фільмі".

"Програма підсумовує, що довкола розслідування катастрофи з MH17 поширюється багато пропаганди, зокрема російської", - пояснили в посольстві.

Раніше Sunday Express опублікувала анонс вже відзнятого, але ще не оприлюдненого фільму, повідомивши, що у ньому прозвучать "нові шокуючі звинувачення", включаючи "нові докази того, що авіалайнер міг збити український винищувач". "Ще одна теорія – що йдеться про організовану ЦРУ псевдотерористичну операцію, для якої було закладено дві бомби на борту авіалайнера", - йшлося в публікації.

донеччина mh17 тероризм авіація луганщина війна

Знак гривні
Знак гривні