Наступним генсеком ООН може стати союзниця Путіна

Сьогодні іноземна преса пише про ймовірну кандидатку на посаду нового генерального секретаря ООН та її зв'язки з Володимиром Путіним. Майбутнім генеральним секретарем ООН може стати "союзниця Путіна", повідомляє ВВС з посиланням на Daily Mail.

Боковій закидають відверто проросійські погляди, пояснюючи їх московською освітою

Йдеться про голову UNESCO - болгарку Ірину Бокову, яка є одним з кандидатів на посаду керівника Організації Об'єднаних Націй.

"Колишня комуністка за підтримки Володимира Путіна стала головним кандидатом на посаду голови ООН", - вважає видання.

Газета додає, що пані Бокова вільно володіє російською та здобула освіту ще за СРСР у "МГИМО" - "тоді, коли його вважали рекрутинговим центром КДБ".

Daily Mail зазначає, що у розпорядженні її журналістів опинилися секретні документи, які свідчать про те, що 63-річна голова UNESCO намагалася призначити своїм заступником людину зі свого оточення – "недостатньо кваліфіковану бразильську чиновницю" Ану Луїзу Томпсон-Флореш.

"Критики побачили у цьому задум, організований з метою забезпечення підтримки Бразилії у кампанії пані Бокової в ООН", - пише видання.
Британські дипломати заявили про необхідність почати розслідування щодо ймовірного "шахрайства", повідомляє видання.

Сама пані Бокова всі свої протизаконні дії спростовує.

Наразі в ООН проходять публічні слухання кандидатів на найвищу посаду.
Серед претендентів: міністр закордонних справ Чорногорії Ігор Лукшич, колишній президент Словенії Данило Тюрк, колишній прем'єр-міністр Нової Зеландії Хелен Кларк та інші, повідомляє Guardian.

А Daily Mail зазначає, що Ірина Бокова є "головним кандидатом" на посаду генсека ООН з огляду на тиск, який чинять на організацію США та Велика Британія в контексті необхідності призначення на посаду жінки.

оон путін росія пропаганда

Знак гривні
Знак гривні