Московський проспект у столиці перейменують на проспект Бандери

Комісія з питань найменувань Київської міської державної адміністрації підтримала перейменування Московського проспекту на проспект Степана Бандери. Про це повідомив директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

"Комісія з питань найменувань при київському міському голові підтримала пропозицію УІНП щодо перейменування проспекту Московського на проспект Степана Бандери", – пише В'ятрович.

Нагадаємо, Верховна Рада 4 лютого 2016 року прийняла законопроект №3854 про перейменування населених пунктів у 17 областях України, назви яких були пов'язані з радянським режимом. Закон "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки", прийнятий 9 квітня 2015 року, набув чинності 21 травня 2015 року. Законом про декомунізацію забороняється радянська символіка, засуджується комуністичний режим, відкриваються архіви радянських спецслужб і визнаються борцями за незалежність України УПА та інші організації.

Раніше повідомлялося, що всі пам'ятки, які знесуть у рамках декомунізації в Києві, будуть зібрані в "Парку радянської окупації". "Об'єднання працівників культури України" пропонує виділити під парк ділянку розміром 50 га на вулиці Зрошувальній у Дніпровському районі.

київ декомунізація

Знак гривні
Знак гривні