Паскал подав у відставку внаслідок скандалу

Перший заступник керівника Національної поліції України Василь Паскал заявив, що написав рапорт про відставку.

"Залишаюся членом великої команди і готовий застосувати свій досвід і знання, якщо цього вимагатиме час, люди і мої колеги. Зваживши всі аргументи, я прийняв рішення написати рапорт про відставку", – йдеться у заяві пана Паскала, яку поширило міністерство внутрішніх справ, - передає ВВС

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Facebook написав, що прийняв його рапорт про відставку, хоча висловив жаль щодо ситуації, яка склалась.
Василь Паскал вважає, що його перебування на цій посаді "може негативно позначитися на роботі всієї їхньої великої команди".

У своїй заяві він відкинув звинувачення активістів про причетність до злочинів проти "майданівців", які лунали після його призначення на посаду в Нацполіцію.

Він підтвердив, що під час протестів він працював у департаменті карного розшуку МВС, однак, за його словами, кримінальний розшук тоді "залишався осторонь від політики".

"Звинувачення проти себе вважаю несправедливими і безпідставними, оскільки жодна перевірка – ні офіційна, ні внутрішня, жодне журналістське розслідування – не підтверджують факт будь-якої моєї причетності до переслідування активістів або учасників Майдану", - йдеться в його заяві.

Нагадаємо, До призначення у Національну поліцію Василь Паскал був заступником міністра внутрішніх справ.

У березні програма «Схеми», спільний проект Радіо Свобода та телеканалу «UA Перший», повідомляла про те, що Василь Паскал, який на момент публікації був заступником Авакова, мав потрапити під дію закону «Про очищення влади». Паскал обіймав керівні посади в органах внутрішніх справ у період президентства Віктора Януковича, у департаменті кримінальної міліції, а пізніше – у департаменті карного розшуку.

Програма «Схеми» також звертала увагу на те, що Василя Паскала призначили на посаду у грудні 2014 року, коли закон «Про очищення влади» вже діяв.

скандал поліція реформи паскал мвс

Знак гривні
Знак гривні