Замість люстрації: Депутат-священик на засіданні міськради відпустив гріхи екс-регіоналу (ФОТО)

Депутат-священик відпустив гріхи екс-регіоналу під час засідання Бродівської міської ради. Сталося це під час першої сесії міськради, коли депутати обирали заступників міського голови повідомляє Захід.нет.

Під час засідання мер Бродів Анатолій Белей запропонував обрати одним із своїх заступників екс-регіонала Олександра Єлиневського. Проти такого рішення виступила фракція партії «Свобода», у заяві якої вказувалося, що Олександр Єлиневський раніше був членом Партіії регіонів.

«Відомо, що на місцевих виборах 2010 року він був кандидатом у депутати міської ради від Партії регіонів. Ба більше, він був свого роду «обличчям» бродівських «регіоналів», адже йшов у першій репрезентаційній п’ятірці списку. Окрім того за Єлиневським є ознаки зловживань, зокрема в земельній сфері», – йдеться у заяві «свободівців».

Після цього на сесії виступив депутат від «Громадянської позиції» Степан Шира, який водночас є священиком УПЦ КП.

Він запитав Єлиневського: «Чи каєшся ти у своїх гріхах?» Той відповів, що кається. Тоді священик-депутат сказав, що у такому випадку прощає йому гріхи. Уже після цього за обрання Єлиневського заступником голови міського голови Бродів проголосувала більшість депутатів міськради.

Зазначимо, що загалом у Бродівській міській раді 26 депутатів. Після голосування щодо Єлиневського «свободівці» заявили, що будуть звертатися до Патріарха УПЦ КП Філарета зі скаргою на поведінку депутата-священика Степана Шири: своєю поведінкою під час сесії священнослужитель зневажив таїнство сповіді.

маразм львівщина регіони

Знак гривні
Знак гривні