ГПУ назвала головного організатора тітушок і повторила, як убили Нігояна й інших. Але не розкрила, хто

Генеральна прокуратура повторила загальновідомі речі щодо подій на Майдані і назвала колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка координатором "тітушок" під час євромайдану.

"Діяльність "тітушок" не була спонтанною, а була чітко скоординованою. Координація цієї діяльності зводилася до екс-міністра МВС Віталія Захарченка та його оточення", - сказав начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

За його словами, "тітушки" звозилися з Житомира, Ніжина та Білої Церкви, а також були київські "тітушки".

Крім того, Горбатюк сказав: правоохоронці не розкрили вбивства Сергія Нігояна, Михайла Жизневського і Романа Сеника, але виявили, що у них стріляли з відстані трьох метрів.

Сергій Нігоян, Михайло Жизневський і Роман Сеник загинули на Майдані 22 січня 2014 року.

За словами Горбатюка, слідчі встановили, що біля цих людей міліція перебувала на відстані 30-50 метрів. Слідчі кажуть, що це може вказувати на те, що у них стріляли переодягнені правоохоронці.

"В тілі Сеника знайшли кулю, яку використовують для зупинки транспортних засобів у системі МВС. Вона не має вільного обігу... Особи, які вчинили перші вбивства на Майдані не встановлені", - розповів Горбатюк. Нгадаємо, що про цю специфічну кулю відомо ще з часів Майдану

Захарченко майдан янукович кримінал

Знак гривні
Знак гривні