Поїдання бюлетенів і малий бізнес на урні: 12 курйозів місцевих виборів-2015

Другий тур місцевих виборів проходив в Україні здебільшого спокійно. Але навіть низька активність виборців не завадила численним курйозам, які трапилися в день голосування.

Добірка найцікавіших від ВВС

1. Достатньо регулярно на виборах в Україні виборці намагаються з'їсти бюлетень. Так сталося і цього разу. Як повідомляє Комітет виборців України, у Луцьку "виборець знищив бюлетень шляхом поїдання".

2. У Києві, як повідомляє ОПОРА, виборець прийшов голосувати замість свого сина, демонструючи навіть спеціальне доручення з печаткою та підписом керівника батальйону - безпосереднього начальника сина. Члени комісії заборонили чоловікові голосувати за дорученням.

3. У Кременчуку зафіксували чотири спроби облити зеленкою працівників, які проводили екзит-пол. За кілька годин поліція затримала чотирьох підозрюваних з арсеналом пляшечок з зеленкою.

4. У Миколаєві голова однієї з комісій відмовилася проштампувати всі бюлетені, заявивши, що більшість виборців все одно не прийде.

5. На іншій дільниці в Миколаєві жінка почала торгувати губною помадою просто на урні для голосування. Цікаво, що голова комісії цього порушення не помітила.

6. У Черкасах місцевий поет Олексій Юрін написав на бюлетені для голосування вірш і сфотографував його, повідомляє УНІАН з посиланням на обласну організацію КВУ. Чоловіка затримали спостерігачі і члени дільничної комісії, які викликали поліцію. Поет заявив, що просто вирішив креативно зіпсувати свій бюлетень.

7. У Житомирі нетвереза спостерігачка від "Батьківщини" заважала роботі комісії, повідомляє ОПОРА. "Дільниця закрилась, покликали міліцію і її вивели", - розповідає спостерігач від громадянської мережі.

8. У Луцьку виборець порвав бюлетень на знак протесту проти обидвох кандидатів. Чоловік пояснив свій вчинок тим, що він не підтримує жодного з кандидатів, а графи "Проти всіх" у бюлетені не було. Після інциденту виборець на вимогу голови дільничної виборчої комісії написав пояснювальну записку. "Я, маючи право виборчого права, знехтував ним, розірвавши бюлетень для вибору міського голови. Я вважаю свій вчинок правомірним", - ідеться у заяві, яку цитує ОПОРА.

9. У Житомирі виборець, прийшовши на дільницю з дружиною, виявив, що за його адресою прописані ще троє невідомих йому людей. ОПОРА цитує житомирянина Тараса: "Пішов з дружиною голосувати, ми зайшли, спитали адресу, потім у список дивлюся, а там ще троє є. Питаю, що це таке, а вони мені пояснюють, що ідіть в паспортний стіл, ми списки лише отримуємо. Я кажу, але там немає таких людей, якщо прийде три людини з цими паспортами, то вони проголосують? Вони сказали, що да. В мене в квартирі прописані тільки я і дружина".

10. У Кременчуку бабусю, яка давала гроші своєму онуку, ледь не звинуватили у підкупі виборця. Спершу, як повідомляє ОПОРА, в інтернеті з'явилася інформація про підкуп на виборчій дільниці, про це навіть повідомили в поліцію. Але після перевірки виявилося, що це не підкуп, а просто бабуся дала своєму онукові грошей.

11. На Полтавщині у день голосування в соцмережах та ЗМІ підхопили інформацію про те, що планується використання ручок із чорнилом, що зникає. Користувачі соцмереж поширювали повідомлення про начебто 10 тисяч таких ручок, які закупили та планують розмістити у кабінках для голосування. Хтось навіть написав, що затримали людину з пакетом таких ручок. Поліція повідомила, що жодного такого випадку не було і самих ручок ніхто не бачив.

12. У Києві на дільницю, де голосував чинний мер Києва Віталій Кличко, увірвалася дівчина, яка використовувала символіку FEMEN і навіть встигла оголитися. Згодом рух FEMEN заявив, що вона не є його учасницею. Пан Кличко, який прийшов голосувати з дружиною, заявив, що не встиг роздивитися оголену дівчину: "Красива дівчина. Я, правда, не встиг роздивитися, наскільки красива. Але якщо вона хоче презентувати себе так - нехай презентує, чому ні".

вибори-15 гумор

Знак гривні
Знак гривні