На відео точно відтворили постріли беркутівця Аброськіна під час розстрілів Майдану (ВІДЕО)

На відео, яке виклала Пошукова група Talionis Group, синхронізовіні цифрові матеріали щодо розстрілів на Майдані 20 лютого 2014 року. Це дало змогу зафіксувати пересування колишнього бійця спецпідрозділу Беркут Павла Аброськіна.

Також на відео зафіксували 10 пострілів, які зробив Аброськін. Постріли враховували тільки у випадку, якщо вони потрапили в об’єктиви камер, тобто їх можна було точно ідентифікувати.

На відео відстежується шлях Павла Аброськіна, починаючи від 09:08 - відбиття першого прориву майданівців - до 09:24 - переходу роти спецпризначення Беркуту від Жовтневого палацу, вверх по Інститутській, до «сніжної барикади» - барикади з мішків, поруч біля входу в станції метро Хрещатик.

Аброськін на відео помічений жовтим квадратом. Коли беркутівець зникає з камер, шлях продовжується просто на карті, - до точки, де він з’явиться на наступній камері.

Для наочності на відео присутня сервісна інформація – точний час, підрахунок пострілів, джерело відео чи фото. У випадку суміщених відео – зазначається тільки головне, провідне джерело.

Нагадаємо, у березні-квітні 2014 правоохоронці затримали, а суд заарештував екс-беркутівців Сергія Зінченко, Аброськіна і їх командира Дмитра Садовника за підозрою в розстрілі активістів активістів Євромайдану на вулиці Інститутській 20 лютого в Києві.

У вересні минулого року Садовник втік з-під домашнього арешту, його оголосили у розшук. Екс-беркутівців обвинувачують по справі розстрілу 39 беззбройних учасників протесту на Майдані.

18-20 лютого 2014 активне протистояння між силовиками та протестувальниками Майдану перейшло в силову фазу, через що, за даними МОЗ, загинули 82 особи (71 демонстрант та 11 правоохоронців), постраждалими стали 622 людини.

аброськін кримінал беркут янукович майдан садовник

Знак гривні
Знак гривні